Кантроль якасці
Кіраўніцтва птушкафабрыкі лічыць асноўнай задачай у галіне якасці і бяспекі выпуск канкурэнтаздольнай і бяспечнай для здароўя людзей прадукцыі, якая задавальняе заканадаўчыя патрабаванні, патрабаванні і чаканні спажыўцоў і дазваляе забяспечваць прадпрыемству стабільны прыбытак і рост дабрабыту кожнага супрацоўніка.
Гарантыяй вытворчасці і пастаўкі спажыўцам прадукцыі, якая адпавядае патрабаванням ТНПА па арганалептычных, фізіка-хімічных паказчыках і паказчыках бяспекі з'яўляецца ажыццяўленне ветэрынарнага, санітарна-гігіенічнага і тэхналагічнага кантролю на ўсіх стадыях жыццёвага цыкла прадукцыі, а таксама правядзенне лабараторных выпрабаванняў.
На тэрыторыі мясаперапрацоўчага комплексу птушкафабрыкі ёсць акрэдытаваная вытворчая лабараторыя (атэстат акрэдытацыі СТБ ІСО МЭК 17025 № ВУ/112 2.2634 ад 15.10.2007 г.). Вытворчая лабараторыя акрэдытавана на тэхнічную кампетэнтнасць на адпаведнасць патрабаванням СТБ ІСО/МЭК 17025. Даследаванні праводзяцца згодна з зацверджанымі ва ўстаноўленым парадку схемамі лабараторнага кантролю. Даследаванні па паказчыках, якія не ўключаны ў вобласць акрэдытацыі вытворчай лабараторыі, праводзяцца ў незалежных акрэдытаваных лабараторыях на падставе дагавораў: ДУ "Беларускі дзяржаўны ветэрынарны цэнтр", ДУ Віцебскі абласны цэнтр гігіены, эпідэміялогіі і грамадскага здароўя», РУП «Віцебскі ЦСМС», ЛДУ «Віцебская абласная ветэрынарная лабараторыя» і інш.
Кантроль якасці сыравіны і дапаможных матэрыялаў, што выкарыстоўваюцца пры вытворчасці харчовай прадукцыі, ажыццяўляецца спецыялістам па ўваходным кантролі на падставе «Схемы ўваходнага кантролю сыравіны і дапаможных матэрыялаў, якія паступаюць ад знешніх пастаўшчыкоў на ААТ «Віцебская бройлерная птушкафабрыка».
Штодзень арганалептычную ацэнку кожнай выпускаемай партыі харчовай прадукцыі (ветэрынарна-санітарную экспертызу) на розных этапах вытворчасці ажыццяўляе ветэрынарная служба мясаперапрацоўчага комплексу (аддзел вытворча-ветэрынарнага кантролю). Кантроль тэхналагічных параметраў вытворчасці прадуктаў забою птушкі, паўфабрыкатаў хуткага прыгатавання, гатовай прадукцыі на ўсіх этапах вытворчасці ажыццяўляюць інжынеры-тэхнолагі тэхналагічнага аддзела.
Сістэмы менеджменту якасці:
На сённяшні дзень ААТ "Віцебская бройлерная птушкафабрыка", імкнучыся да стабільнасці і павышэння канкурэнтаздольнасці прадпрыемства, улічвае сучасныя тэндэнцыі развіцця птушкагадоўчай і мясаперапрацоўчай галін, прымяняючы сучасныя метады кіравання. Укараненне сістэм менеджменту, якія гарантуюць выпуск бяспечных і канкурэнтаздольных прадуктаў харчавання, дае магчымасць выхаду на міжнародны рынак, дае магчымасць павысіць давер спажыўцоў, садзейнічае ўмацаванню брэнда і стварэнню станоўчага іміджу прадпрыемства.
Аб'ектам інтэлектуальнай уласнасці прадпрыемства з'яўляецца распрацаваная дакументацыя па СМЯ, НАССР, СМБПП, СУОТ і СУАС.
Ва ўсіх структурных падраздзяленнях мясаперапрацоўчага комплексу прадпрыемства ўкаранёны прынцыпы НАССР:
- сістэма менеджменту бяспекі харчовых прадуктаў, распрацаваная ў адпаведнасці з патрабаваннямі СТБ ISO 22000 у дачыненні да вытворчасці прадуктаў забою птушкі і паўфабрыкатаў з мяса птушкі ў цэху забою і глыбокай перапрацоўкі мяса птушкі;
- сістэма менеджменту якасці, распрацаваная ў адпаведнасці з патрабаваннямі СТБ ISO 9001 у дачыненні да вырошчвання племяннога маладняку курэй мясных парод, зместу курэй мясных парод і вытворчасці яек інкубацыйных, вывядзенню і вырошчванню куранят-бройлераў, вытворчасці прадуктаў забою птушкі прадукцыі з мяса птушкі, прадуктаў забою буйной рагатай жывёлы і мясной прадукцыі, алеяў раслінных для прамысловай перапрацоўкі на кармавыя мэты, кармоў;
- сістэма стандартаў «Халяль» у дачыненні да прадуктаў забою птушкі ў цэху забою і глыбокай перапрацоўкі мяса птушкі і прадуктаў забою буйной рагатай жывёлы і паўфабрыкатаў натуральных з ялавічыны на ўчастку забою і перапрацоўкі буйной рагатай жывёлы;
- сістэма кіравання навакольным асяроддзем, распрацаваная ў адпаведнасці з патрабаваннямі СТБ ISO 14001 у дачыненні да вырошчвання куранят-бройлераў, вытворчасці і рэалізацыі прадуктаў забою птушкі і прадукцыі іх перапрацоўкі, вытворчасці і рэалізацыі прадуктаў забою буйной рагатай жывёлы і мясной прадукцыі з ялавічыны;
- сістэма кіравання аховай працы, распрацаваная ў адпаведнасці з патрабаваннямі СТБ ISO 45001 у дачыненні да развядзення сельскагаспадарчай птушкі; ветэрынарнай дзейнасці; перапрацоўкі і кансервавання мяса сельскагаспадарчай птушкі; перапрацоўкі і кансервавання мяса; вытворчасці прадуктаў з мяса і мяса сельскагаспадарчай птушкі; вытворчасць гатовых кармоў і кармавых дабавак для сельскагаспадарчых жывёл; дзейнасці рэстаранаў; аптовага гандлю мясам і мяснымі прадуктамі; рознічнага гандлю мясам птушкі і вырабамі з мяса птушкі ў спецыялізаваных магазінах; рознічнага гандлю каўбаснымі вырабамі і вэнджанінай у спецыялізаваных магазінах; дзейнасці грузавога аўтамабільнага транспарта; іншых перавозак пасажыраў аўтамабільным транспартам у нерэгулярных зносінах; рамонту машын і абсталявання агульнага і спецыяльнага прызначэння; агульнага ўзвядзення будынкаў; будаўніцтвы іншых інжынерных збудаванняў, не ўключаных у іншыя групоўкі; спецыяльных будаўнічых работ; электрамантажных работ, распілоўкі, габлёўкі і насычэння драўніны; вытворчасці драўляных будаўнічых канструкцый і сталярных вырабаў, акрамя зборных будынкаў; вытворчасці будаўнічых металічных канструкцый і іх частак; збору, апрацоўкі і размеркавання вады; вытворчасці, перадачы, размеркавання і продажу пары і гарачай вады; кандыцыянавання паветра; збору і апрацоўкі сцёкавых вод.
Маецца сертыфікат на права маркіроўкі знакам "Натуральны прадукт" для астуджанага мяса птушкі, у т.л. бескасцёвага.
Атрыманы сертыфікаты на адпаведнасць патрабаванням "Халяль", у тым ліку для Аб'яднаных Арабскіх Эміратаў, Каралеўства Саудаўская Аравія і інш. краін Персідскага заліва, у дачыненні да вытворчасці прадуктаў забою птушкі і прадуктаў забою буйной рагатай жывёлы і паўфабрыкатаў мясных натуральных. Аб'яднаных Арабскіх Эміратаў, Каралеўства Саудаўская Аравія.
Атрыманы Сертыфікат прадукцыі ўласнай вытворчасці ў дачыненні да вырабу філе куранят-бройлераў, мясу бескасцёвага кавалкам грудной часткі куранят-бройлераў, мякаці сцягна куранят-бройлераў астуджаных і замарожаных.
Якасць выпускаемай прадукцыі пацвярджаецца дэкларацыямі аб адпаведнасці ЕАЭС (для перапрацаванай харчовай прадукцыі) і ветэрынарнымі сертыфікатамі (для неперапрацаванай харчовай прадукцыі).