Кантроль якасці

Кіраўніцтва птушкафабрыкі лічыць асноўнай задачай у галіне якасці і бяспекі выпуск канкурэнтаздольнай і бяспечнай для здароўя людзей прадукцыі, якая задавальняе заканадаўчыя патрабаванні, патрабаванні і чаканні спажыўцоў і дазваляе забяспечваць прадпрыемству стабільны прыбытак і рост дабрабыту кожнага супрацоўніка.

Гарантыяй вытворчасці і пастаўкі спажыўцам прадукцыі, якая адпавядае патрабаванням ТНПА па арганалептычных, фізіка-хімічных паказчыках і паказчыках бяспекі з'яўляецца ажыццяўленне ветэрынарнага, санітарна-гігіенічнага і тэхналагічнага кантролю на ўсіх стадыях жыццёвага цыкла прадукцыі, а таксама правядзенне лабараторных выпрабаванняў.

На тэрыторыі мясаперапрацоўчага комплексу птушкафабрыкі ёсць акрэдытаваная вытворчая лабараторыя (атэстат акрэдытацыі СТБ ІСО МЭК 17025 № ВУ/112 2.0.2634 ад 15.10.2020 г.). Вытворчая лабараторыя акрэдытавана на тэхнічную кампетэнтнасць на адпаведнасць патрабаванням СТБ ІСО/МЭК 17025-2007, атэстат акрэдытацыі нумар BY/112 2.2634 тэрмінам дзеяння да 15.10.2020 г. Даследаванні праводзяцца згодна з зацверджанымі ва ўстаноўленым парадку схемамі лабараторнага кантролю. Даследаванні па паказчыках, не ўключаных у вобласць акрэдытацыі вытворчай лабараторыі, праводзяцца ў незалежных акрэдытаваных лабараторыях на падставе дагавораў: ДУ "Беларускі дзяржаўны ветэрынарны цэнтр", ДУ Віцебскі абласны цэнтр гігіены, эпідэміялогіі і грамадскага здароўя", РУП "Віцебская ЦСМС" абласная ветэрынарная лабараторыя” РУП “Беларускі дзяржаўны інстытут метралогіі” і інш.

Кантроль якасці сыравіны, якая ўвозіцца, і дапаможных матэрыялаў, якія выкарыстоўваюцца пры вытворчасці харчовай прадукцыі, ажыццяўляецца спецыялістам па ўваходным кантролі вытворчай лабараторыі на падставе «Схемы ўваходнага кантролю сыравіны і дапаможных матэрыялаў, якія паступаюць ад знешніх пастаўшчыкоў на ААТ «Віцебская бройлерная птушкафабрыка»».

Штодня органалептычную ацэнку кожнай выпускаемай партыі харчовай прадукцыі (ветэрынарна-санітарную экспертызу) на розных этапах вытворчасці ажыццяўляе ветэрынарная служба мясаперапрацоўчага комплексу. Кантроль тэхналагічных параметраў вытворчасці мяса птушкі, паўфабрыкатаў хуткага прыгатавання, гатовай прадукцыі на ўсіх этапах вытворчасці ажыццяўляюць тэхнолагі цэхаў мясаперапрацоўчага комплексу.

Сістэмы менеджменту якасці:

На сённяшні дзень ААТ "Віцебская бройлерная птушкафабрыка" імкнецца да стабільнасці і павышэння канкурэнтаздольнасці прадпрыемства, улічвае сучасныя тэндэнцыі развіцця птушкагадоўчай і мясаперапрацоўчай галін, прымяняе сучасныя метады кіравання. Укараненне сістэм менеджменту, якія гарантуюць выпуск бяспечных і канкурэнтаздольных прадуктаў харчавання, дае магчымасць выхаду на міжнародны рынак, дае магчымасць павысіць давер спажыўцоў, садзейнічае ўмацаванню брэнда і стварэнню станоўчага іміджу прадпрыемства.

Аб'ектам інтэлектуальнай уласнасці прадпрыемства з'яўляецца распрацаваная дакументацыя па СМЯ, НАССР, СУОТ і СУАС.

У 2005 годзе на фабрыцы ўкаранёна і сертыфікавана сістэма менеджменту бяспекі на аснове аналізу небяспек і крытычных кантрольных кропак НАССР. Сертыфікат адпаведнасці патрабаванням СТБ 1470-2012 № ВУ/112 05.02. 005 00049 Тэрмін дзеяння да 26.12.2022 года. Вобласць распаўсюджвання: вытворчасць мяса птушкі (тушак і частак тушак куранят-бройлераў), прадуктаў разроблівання і абвалкі куранят-бройлераў, субпрадуктаў курыных.

У 2009 годзе на ААТ "Віцебская бройлерная птушкафабрыка" ўкаранёна і ў 2010 годзе сертыфікавана сістэма менеджменту якасці прымяняльна да вырошчвання і ўтрымання племяннога маладняку, курэй мясных парод, вытворчасці яек інкубацыйных і харчовых, куранят-бройлераў, мяса птушкі і прадуктаў яго перапрацоў. Сертыфікат адпаведнасці патрабаванням СТБ ISO 9001-2009 № ВУ/112 05.01.005 02021. Тэрмін дзеяння да 02.04.2024 года.

З 11 снежня 2009 года (загад ад 11.12.2009 г.) у ААТ «Віцебская бройлерная птушкафабрыка» ўкаранёна і 29 снежня 2009 г. сертыфікавана сістэма кіравання навакольным асяроддзем у адпаведнасці з патрабаваннямі СТБ ІСО 14001-2005 «Сістэма кіравання навакольным асяроддзем. бройлераў, вытворчасці і рэалізацыі мяса птушкі, мясапрадуктаў і каўбасных вырабаў». Сертыфікат адпаведнасці № ВУ/112 06/01. 087 00205 ад 2009/12/29 года. Тэрмін дзеяння да 20.05.2023 года.

На прадпрыемстве ўкаранёна сістэма кіравання аховай працы (СКАП) загадам ад 31.12.2010 года. У адпаведнасці з патрабаваннямі СТБ 18001-2009 "Сістэмы кіравання аховай працы" атрыманы сертыфікат адпаведнасці СТБ 18001-2009 ад 07.06.2011 пад № ВУ/112 05.04. 080 00581. Тэрмін дзеяння да 07.06.2023 года.

ААТ "Віцебская бройлерная птушкафабрыка" атрыманы сертыфікат № НП.ВY 436 да 10.02.2024 года на права маркіроўкі знакам "Натуральны прадукт" на мяса птушкі астуджанае па СТБ 1945-2010. (пратакол Дзяржстандарта №32 ад 30.12.2014 года).

Для забеспячэння бяспекі харчовай прадукцыі ў працэсе яе вытворчасці, кіруючыся патрабаваннямі Тэхнічнага рэгламенту Мытнага саюза "Аб бяспецы харчовай прадукцыі" (ТР МС 021/2011) з 06.08.2013г. у цэху забою і перапрацоўкі птушкі нумар 1 і цэху па вытворчасці гатовай прадукцыі ўкаранёны працэдуры, заснаваныя на прынцыпах сістэмы НАССР (загад нумар 342 ад 06.08.2013г.)

У цэхах мясаперапрацоўчага комплексу ўкаранёна сістэма электроннага штрыхкадавання, што павялічыла хуткасць складскіх аперацый, знізіла залежнасць ад чалавечага фактару пры далейшым размеркаванні і адгрузцы прадукцыі.

На сённяшні дзень на ААТ "Віцебская бройлерная птушкафабрыка" ажыццяўляецца выпуск харчовай прадукцыі з мяса птушкі, якая адпавядае патрабаванням не толькі тэхнічных нарматыўна-прававых актаў Рэспублікі Беларусь, але і патрабаванням тэхнічных рэгламентаў Мытнага саюза, аб чым сведчаць існуючыя дэкларацыі аб адпаведнасці Мытнага саюза на перапрацаваную харчовую. прадукцыю.

сертификат ISO 9001 новый-1.jpgсертификат ИСО 22000 новый_page-0001.jpgIMG_3276.JPGСертификат.jpgсертификат НАССР новый 2019.jpgнатуральный продукт 2021.jpgFF3EE809-D0B4-40DA-B59B-F302B6A11F80.jpeg93-1 Витебская бройлерная Сертификат.jpg93-1 Витебская бройлерная Приложение 1.jpg93-1 Витебская бройлерная Приложение 2.jpg